Minggu, 17 Maret 2013

aya manfaatna urang ngawanoh nempo jeung maca kana ieu karangan

Kadaharan pikeun hipertensi – Tekanan getih luhur atawa dipikawanoh minangka hipertensi mangrupa faktor mamala utama pikeun serangan jantung sarta stroke. Ku alatan éta, perlu pikeun urang pikeun nyegah tekanan getih luhur kalayan ngajaga tekanan getih dina wengkuan normal.



Tekanan getih normal nyaéta 120/80 mmhg. Lamun tekanan getih Anjeun nyaéta antara 120/80 mmhg sarta mmhg 139/89, mangka éta téh prehipertensi, anu hartosna Anjeun henteu ngabogaan hipertensi tapi kamungkinan badag Anjeun baris ngalamanana. Lamun di luhur mmhg 140/90 mangka éta téh hipertensi.

Aya loba cara anu bisa mantuan Anjeun pikeun ngurangan tekanan getih luhur kawas olahraga, kontrol beurat awak, sarta nyingkahan roko. Tapi ulah poho naon anu urang dahar ogé mangaruhan tekanan getih urang. Kalayan ngasupkeun sawatara kadaharan di handapeun ieu ka dina menu kadaharan Anjeun, henteu ngan bisa ngurangan tekanan getih luhur tapi ogé bisa ngaronjatkeun kaséhatan Anjeun sacara sakabéh.

Bayam
Bayam luhur kalayan magnesium sarta potasium, anu henteu ngan nawarkeun panangtayungan ka jantung, tapi ogé bisa ngurangan tekanan getih. Sajaba ti éta, folat dina bayam bisa nangtayungan awak ti homosistein. Panalungtikan geus némbongkeun yén kaleuwihan homosistein bisa ngabalukarkeun serangan jantung sarta stroke.

Cau
Buah ieu henteu ngan bisa ngaronjatkeun energi tapi ogé kapaké dina nyegah panyakit jantung. Studi némbongkeun yén hiji cau sapoé geus mahi keur mantuan nurunkeun tekanan getih luhur.

Coklat murni
Coklat murni henteu ngan lezat, tapi ogé alus pikeun kaséhatan urang. Hiji panalungtikan kakara manggihan yén dahar coklat murni saban poé bisa nurunkeun tekanan getih sistolik nepi ka 2.9mm Hg sarta diastolik 1.9mm Hg. Konci ti éfék coklat murni nyaéta flavanols anu hadir dina kakao. Tapi henteu kabéh coklat bisa, Anjeun perlu meuli coklat murni anu ngabogaan 60 nepi ka 70 persén kakao.

Brokoli
Brokoli ogé bisa mantuan ngurangan tekanan getih luhur sarta panyakit jantung sarta mamala stroke.

Kubis
Kubis luhur baris sanyawa kimia anu disebut asam glutamat, di mana bisa mantuan dina ngurangan tekanan getih. Asam glutamat nyaéta asam amino anu pangumumna sarta nyumbang ampir saparapat ti protein nabati sarta ampir seperlima ti protein hewani.

Alpukat
Asam oleat dina alpukat bisa ngurangan tekanan getih luhur sarta kadar kolesterol. Maranéhanana ogé ngandung potasium sarta folat, anu duanana penting pikeun kaséhatan jantung.

Seledri
Seledri geus lila dipaké pikeun nurunkeun tekanan getih luhur. Hiji panalungtikan ngabuktikeun yén dahar opat batang seledri saban poé bisa nurunkeun tekanan getih luhur. Tapi, seledri ngandung sanyawa natrium sarta séjénna anu meureun ngabogaan éfék gigireun / sabeulah sabot sajumlah badag tertelan.

Bawang bodas
Dahar hiji siung bawang bodas pér poé kapanggih ngabogaan éfék nguntungkeun dina pengendalian hipertensi. Dina hiji panalungtikan kapanggih, jelema kalayan tekanan getih luhur sabot dibéré hiji siung bawang bodas saban poé salila 12 minggu, tekanan getih sarta kadar kolesterol maranéhanana ngurangan sacara signifikan.

Téh héjo
Loba bukti anu némbongkeun yén téh héjo bisa mantuan ngurangan mamala tekanan getih luhur. Hiji studi anu dipigawé di Taiwan manggihan yén jelema anu inum sahenteuna 20 ons (600 ml.) Téh héjo saban poé salila hiji warsih ngabogaan mamala 65% leuwih pendék ngabogaan tekanan getih luhur batan maranéhanana anu henteu nginumna.

Bawang bombai
Kawas bawang bodas, bawang bombai ogé kapaké dina ngokolakeun hipertensi. Sanyawa Sulfur anu kaeusi dina bawang geus kabuktian ngurangan tekanan getih luhur. Hal ieu henteu matak olohok alatan bawang nyaéta misan ti bawang bodas.

Kentang
Mangpaat kaséhatan ti kentang mindeng diabaikan alatan biasana disajikan ku cara anu henteu cageur, kawas kentang goréng, atawa keripik kentang. Tapi dina kanyataanana, kentang mangrupa asal serat sarta kalium anu geus kabuktian bisa mantuan ngurangan tekanan getih luhur.

Siki kembang panonpoé
Siki kembang panonpoé ngandung pitosterol, anu bisa ngurangan kolesterol LDL dina awak. Tapi, pastikan yén Anjeun ngagunakeun siki kembang panonpoé seger.

Kedelai
Isoflavon anu kapanggih dina kedelai geus kabuktian méré sajumlah mangpaat kaséhatan pikeun awak manusa. Salah sahijina nyaéta mantuan nurunkeun kadar kolesterol sarta tekanan getih.

Tomat
Tomat mangrupa asal anu pohara alus ti kalium anu dipikawanoh efektif pikeun ngurangan tekanan getih luhur.

Konéng
Konéng mangrupa salah sahiji rempah anu pohara populér dina masakan Arab. Hiji sanyawa anu disebut crocetin jerona dipikanyaho bisa ngurangan tekanan getih.

Lauk salmon
Salmon luhur baris asam lemak omega 3 anu mantuan pikeun ngurangan tekanan getih, nurunkeun kadar kolesterol sarta ku kituna ngurangan mamala serangan jantung sarta stroke.

Samara-samara
Samara kawas pedes hideung sarta kemangi ngabogaan bahan-bahan aktip anu méré mangpaat dina nurunkeun hipertensi.

Susu Skim
Sajaba minangka asal protein anu alus, susu skim ogé ngandung kalsium sarta vitamin D, dua nutrisi anu digawé minangka tim pikeun mantuan ngurangan tekanan getih nepi ka 3 nepi ka 10 persén.

Gandum
Gandum ngandung beta-glucan anu geus kabuktian ngurangan tekanan getih sarta kadar kolesterol.

Wortel
Wortel pohara luhur baris kalium sarta beta-karoten anu kabuktian bisa ngurangan tekanan getih luhur. Jus wortel mantuan ngajaga tekanan getih normal kalayan mengatur fungsi jantung sarta ginjal.

Panéangan patali: asal-asal protein, Vidéo getih perawan, karya tulis siki gedang minangka penurun kolesterol, resep jamu japati luhur, daptar kadaharan berprotein luhur, resep jamu pikeun japati luhur, pangaruh tekanan ka pembuatan weruh, resep tradisional nurunkeun tensi, lalajo perawan, bahan kadaharan manuk dara luhur, indikasi kadaharan hipertensi, kumpulan proposal panyakit hipertensi, ngaran ubar penambah getih, resep luhur fe, mangpaat inuman sprite, ngurangan garam waktu hamil, ubar Hb luhur, DAPTAR NGARAN UBAR FAKTOR RESIKO A, inuman berprotein luhur, ngurangan kadar garam dina awak, sajak taneuh luhur, ubar penambah getih pangalusna, éfék angkak, ubar pembasmi luhur, cara gancang naékkeun HB, sajak ngeunaan taneuh luhur, tatamba buah pikeun getih pendék, vidio getih perawan, menu cageur pikeun tensi luhur, nurunkeun kadar garam dina awak,

Kecap-kecap Nu Teu Aya dina Kamus:
31; tekanan
9; hipertensi
8; jantung
7; kolesterol
7; kadar
5; murni
5; asam
5; kentang
4; seledri
4; protein
4; resep
4; stroke
4; mmhg
3; normal
3; wortel
3; kalium
3; serangan
3; bayam
3; garam
3; perawan
2; berprotein
2; siung
2; kedelai
2; alpukat
2; bombai
2; tomat
2; tensi
2; brokoli
2; potasium
2; folat
2; homosistein
2; menu
2; salmon
2; faktor
2; skim
2; glutamat
2; sajak
2; penambah
2; kubis
2; gandum
2; kakao
1; beta-glucan
1; fungsi
1; kalsium
1; beta-karoten
1; nutrisi
1; vitamin
1; mengatur
1; dara
1; sprite
1; proposal
1; hamil
1; angkak
1; vidio
1; pembasmi
1; kumpulan
1; indikasi
1; penurun
1; karya
1; pembuatan
1; tradisional
1; kemangi
1; ginjal
1; diabaikan
1; nabati
1; amino
1; kimia
1; seperlima
1; hewani
1; natrium
1; oleat
1; flavanols
1; diastolik
1; kontrol
1; prehipertensi
1; magnesium
1; energi
1; sistolik
1; lezat
1; tertelan
1; pengendalian
1; efektif
1; isoflavon
1; rempah
1; masakan
1; lemak
1; crocetin
1; pastikan
1; pitosterol
1; taiwan
1; signifikan
1; sulfur
1; disajikan
1; serat
1; keripik
1; omega
http//setiawansandisijalu.blogspot.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

src="https://sites.google.com/site/brojosblog/efek%20hujan%20salju.js"type="text/javascript">
Advertise
300x250
Here

Ads by sandi setiawan